תוצאות חיפוש

פרשנויות ובלוגיםהמרחבים הפתוחים

איך אפשר לשמור על הטבע גם בזמן המלחמה?

גם בימים קשים אלה החברה להגנת הטבע ממשיכה במאמציה לשמור ולטפח את הטבע הישראלי: חיות הבר, צמחים, נופים והמרחבים הפתוחים, נחלים והמעיינות, מעמקי הים והאקלים.

 דרור בוימל, סמנכ״ל שמירת טבע בחברה להגנת הטבע מספר על המקומות שאליהם חשוב לשים לב, כדי להבטיח שהפגיעה בטבע בזמן המלחמה תהיה מזערית ככל שניתן – וכדי להבטיח שלכולנו יהיה טבע ירוק ופתוח לחזור אליו ברגע שנשוב לשגרה המיוחלת.

נוף מחלון חדר האוכל בג׳וערה
נוף מחלון חדר האוכל בג׳וערה. צילום: איציק בן דב
שונית האלמוגים באילת
שונית האלמוגים באילת. צילום: ארז עתיר

כמה ימים לאחר פרוץ המלחמה, שבנו להתמודד עם אתגרים של שמירת טבע. חלקם "שגרתיים", כאלה שאנו מתמודדים איתם ביומיום, וחלקם כאלה שנובעים מהמלחמה שאנו מצויים במהלכה.

כחלק מכך, גלגלי מערכת התכנון חזרו לפעול בהיקף כמעט מלא, ואנו משגיחים על הנעשה שם כדי למנוע נזקים לטבע, להשפיע על תהליכי הפיתוח ולקחת חלק בהכוונת מהלכי השיקום והבנייה מחדש החיוניים באופן ששומר על הטבע עד כמה שניתן (לעוד מידע על הדרך הנכונה והחכמה להקים יישובים, שאותה צריך להתאים למצב המורכב והקשה שנוצר כעת מוזמנים לקרוא כאן).

בימים אלה הממשלה ממשיכה לקדם יוזמות לפיתוח תשתיות, כמו קידוחי גז, מתקני חשמל ואנרגיה ועוד, וגם הכנסת פועלת ומחוקקת. כל אלו מצריכים מאיתנו עבודה מאומצת ותשומת לב, על מנת לוודא שלא יחוללו נזקים לטבע ולמרחבים הפתוחים בחסות המלחמה.

חשוב לציין, יש לנו עוד פעילויות רבות שמתקיימות עכשיו במטרה לחבר את החברה הישראלית כולה אל הטבע: אירוח תושבים מפונים מהדרום והצפון בבתי ספר שדה, כולל פעילויות וטיולים בטבע היכן שמתאפשר, מפגשים מקוונים בנושאי טבע שאליהם הצטרפו עשרות אלפי צופים ועוד.כאן תוכלו לקרוא על כך עוד.

צבי ארץ-ישראלי מול השקיעה
צבי ארץ-ישראלי בשקיעה בנחל רבה. צילום: אבי צודקביץ

בין נושאי שמירת הטבע שמעסיקים אותנו כיום: אנחנו ממשיכים לפעול כדי לעצור את קידוחי הגז בים, שיש להם בעת הזו חסרונות גדולים – אך כמעט לא מדברים עליהם. את המחיר של הזלזול בסכנות כולנו עלולים לשלם: זיהום חמור בים וביבשה, פגיעה קטלנית בחיות נדירות, נזק למתקני ההתפלה – והחרפה של משבר האקלים. למרות זאת, משרד האנרגיה מתכוון לאשר קידוחי חיפוש גז ונפט בים התיכון, על שטח עצום של 6,000 קמ"ר דווקא בעת הזו והרחק מעינו של הציבור (למידע נוסף).

נושא חשוב נוסף הוא צינור הנפט המסוכן מאילת לאשקלון. שמורת האלמוגים במפרץ אילת, אחד מאוצרות הטבע הייחודיים שלנו, נמצאת בסכנה כמו מרחבי טבע עצומים בערבה ובנגב בגלל הכוונה להרחיב את הפעילות של הזרמת נפט מים סוף לים התיכון ברשת של צינורות ישנים ורעועים (למידע נוסף).

אנחנו ממשיכים כל הזמן בפעילויות בשטח שמהוות את הבסיס לשמירת טבע, תחת המגבלות של פיקוד העורף. אנחנו עורכים סקרים שמנטרים את חיות הבר, הצמחים והטבע כולו במקומות שדורשים תשומת לב, מבצעים טיבוע של ציפורים, על רקע עונת הנדידה שנמצאת כעת בשיא, ומקיימים עוד פעילויות בהתאם לצרכים המשתנים.

מוזמנים להמשיך לעקוב אחר הפעילות שלנו באתר האינטרנט, בפייסבוק ובאינסטגרם. בהזדמנות זו נזכיר שאנחנו עמותה אזרחית עצמאית וחלק ניכר ממקורות המימון שלנו מגיעים מעשרות אלפי החברות והחברים של הטבע. גם אתם מוזמנים להצטרף ולתמוך בפעילות שלנו בתשלום חודשי סמלי.

בתודה, דרור בוימל, סמנכ״ל שמירת טבע בחברה להגנת הטבע

אלון תבור מלבלב בשביל מגידו
אלון תבור מלבלב. צילום: איציק בן דב

רוצים לשמור על הטבע 24/7?

בואו להיות חברים של הטבע

הצטרפו עכשיו